Skip to content

Comunicat de suport a Pablo Hasel

La detenció i empresonament de l’artista Pablo Hasel suposa l’atac definitiu a la llibertat d’expressió per part de l’estat espanyol, un estat de tot menys democràtic que busca silenciar i fer callar totes les veus crítiques del poble que exigeixen una llibertat real i no tutelada pels aparells repressius de l’estat, siguin polítics, judicials o policials.

L’estat espanyol reprimeix, emmordassa i empresona d’aquesta manera tota intenció crítica cap al que ells consideren els valors de la seva democràcia, digui’s monarquia, justícia, classe política o església. El mateix estat que permet que partits d’ultradreta tinguin espais electorals, públics i gratuïts, on fan apologia de la xenofòbia, del masclisme i del feixisme per a generar odi, és el mateix que empresona a un artista per exercir la seva professió.

Empresonar al missatger, a Pablo, no evita que el seu missatge sigui lliure si els que estem fora en fem ressò, a través de la solidaritat i la lluita, de les veritats que conté. Veiem massa assíduament que artistes, activistes o simples ciutadans són perseguits amb totes les forces de l’estat per simplement protestar o expressar les seves idees de manera pacífica, Pablo no ha estat el primer i lamentablement no serà l’últim si no ens mobilitzem de manera contundent i permanent. Veiem diàriament com  polítics, banquers o empresaris són declarats innocents per l’aparell judicial o senzillament ni són processats després d’haver aprofitat els seus llocs de privilegis per a saquejar, robar o evadir esl diners  del poble, aquests seran enaltits com a homes o dones d’estat, mecenes amb diners aliens o simplement monarques “campechanos” o “preparados” als quals no se’ls pot nomenar si no és per a enaltir-los i lloar-los. Pablo només ha posat lletra i música al que totes i tots pensem i no sabem expressar com ell ho fa, Pablo som totes i la seva presó volen que sigui la tomba de la nostra llibertat d’expressió.

No podem permetre que Pablo sigui segrestat pels aparells repressius de l’estat en nom d’una mal anomenada democràcia, el poble ha de respondre armant-se de solidaritat i treure a Pablo de les urpes d’un estat feixista i repressiu.

Aquest sindicat fa una crida a la mobilització i la solidaritat en tots aquells actes de protesta que es convoquin per tot el territori. No podem tolerar més exilis, més judicis o més presons pel simple fet d’escriure, de parlar, de cantar o de pensar, si callem serem igual de culpables que els que manen empresonar.