Skip to content

INFORMACIÓ COVID-19: DADES I PRECAUCIONS A LA FEINA

Us adjuntem taula de supervivència del virus Covid-19 en diferents medis i superfícies perquè sigueu conscients de la importància de tenir cura i extremar les mesures d’higiene i de la urgent necessitat de que l’empresa ens doni el material necessari per poder aplicar aquestes mesures.

Medi                                     Hores de supervivència Covid-19

Aerosols** ————————- Fins a 3 hores*

Plàstic —————————— Fins a 2 o 3 dies*

Acer Inoxidable——————-  Fins a 2 o 3 dies*

Cartró —————————— Fins a 24 hores*

Recomanacions a la feina

– Netejar superfícies de contacte amb desinfectant abans d’utilitzar-les.

– Tenir molta cura amb les zones brutes comuns: manetes portes, baranes, estris de menjar i beure i lavabos, menjadors, cuines i espais comuns en general. No comparteixis coberts, gots, ampolles o begudes amb els companys.

– No tocar-se ulls, nas o boca, encara que tinguis els guants posats.

– Extremar les precaucions amb el contacte social. Encara no es sap si el transmeten persones infectades que encara no tenen símptomes i, per tant, no prenen precaucions.

– Evita parlar directament d’enfront dels teus companys o usuaris, especialment si la distància és inferior a 1,5 metres. No saludis donant la mà, abraçades o similar.

– Renta’t les mans amb aigua i sabó, entre 40 i 60 segons, sobretot després del contacte amb secrecions respiratòries o zones d’us comú.

– Tapa’t la boca i el nas en tossir o esternudar amb mocadors d’un sol ús o amb la part interior del colze.

*Mesures fetes en condiciones de laboratori, amb factors ambientals els temps poden ser diferents. / **Medi similar a l’aire.

Estudi fet per Institut Nacional d’Al·lèrgia i Malalties Infeccioses de Hamilton (Massachusetts)

Font: https://www.ccma.cat/324/el-virus-de-la-covid-19-es-pot-mantenir-actiu-fins-a-3-dies-en-algunes-superficies/noticia/2998186/